Fagartikler

Nyttige artikler som gir deg kjennskap til nye produkter og tjenester

Planlegg og installer bedriftsnettverk korrekt

Som bedriftseier eller IT-ansvarlig er det viktig å gjøre en grundig vurdering av nettverksbehovene for virksomheten din. Enten du trenger en nettverksløsning på kontoret, produksjonslokalet eller andre fasiliteter, vil en grundig vurdering av dine nåværende og fremtidige behov hjelpe deg med å finne den riktige løsningen.

Først og fremst bør du vurdere antall enheter som vil være tilkoblet nettverket. Hvor mange datamaskiner, skrivere, telefoner og andre enheter vil være koblet til nettverket? Hvor mange personer vil bruke nettverket samtidig? Dette vil hjelpe deg med å bestemme hvor mye båndbredde du trenger for å sikre at alle brukere kan bruke nettverket uten problemer.

En annen faktor du bør vurdere er nettverkets omfang. Trenger du et nettverk som dekker et enkelt kontor eller en hel bygning? Trenger du også et trådløst nettverk som kan brukes av ansatte eller kunder som besøker virksomheten? Hvis du har flere bygninger eller kontorer som trenger tilgang til det samme nettverket, kan du vurdere å implementere en Wide Area Network (WAN) for å sikre at alle er koblet til.

Sikkerhet er også en viktig faktor å vurdere når du velger en nettverksløsning for virksomheten din. Hvilken type informasjon vil bli overført over nettverket, og hvilke sikkerhetsrisikoer kan være til stede? Det kan være lurt å vurdere en nettverksløsning med innebygd brannmur og antivirusprogramvare for å beskytte mot trusler.

Det er også viktig å vurdere fremtidige behov når du velger en nettverksløsning for virksomheten din. Vil du legge til flere enheter eller utvide nettverket til flere bygninger i fremtiden? Vil du kanskje bytte til en skybasert løsning for å få tilgang til virksomhetsapplikasjoner fra hvor som helst? Ved å ta hensyn til fremtidige behov, kan du velge en nettverksløsning som er fleksibel nok til å tilpasse seg endringer i virksomheten din over tid.

Til slutt bør du vurdere budsjettet ditt. Hvor mye kan du investere i en nettverksløsning? Er det verdt å betale ekstra for ekstra funksjoner eller høyere båndbredde? Det kan være lurt å se på forskjellige alternativer og sammenligne priser for å finne den beste løsningen for budsjettet ditt.

Når du har vurdert disse faktorene, kan du velge en nettverksløsning som passer best for virksomheten din. Enten du trenger en grunnleggende kablet løsning for et enkelt kontor eller en mer avansert skybasert løsning for flere lokasjoner, vil en grundig prosess med kartlegging, prosjektering og installasjon - samt en god driftsavtale være nøkkelen for en suksess.

Solid Sikring AS bistår med kartlegging, prosjektering og installasjon. Som godkjent EKOM installatør - kan du være sikker på at du får ett anlegg som etterlever myndighets pålagte krav og er klargjort for fremtiden.