Strukturert datanettverk - fra A til Å

Datanettverk, sprednett og fiber

Datanettverk

Et datanettverk består av strukturert kabling, som går fra et sentralt dataskap til hvert enkelt uttak. Et godt datanettverk er designet og prosjektert i henhold til TEK-700, som er en standard for elektriske anlegg i bygg. Dette sikrer at nettverket er dimensjonert for de behovene som finnes når anlegget tas i bruk, men det kan også ha forberedelser for fremtidige behov klargjort.

En viktig del av prosjekteringen av et datanettverk er å sørge for at det er kompatibelt med eksisterende og fremtidige teknologier. Dette kan inkludere alt fra trådløse nettverk til videokonferanseutstyr. Det er også viktig å sikre at nettverket har en god ytelse, med høy hastighet og lav latens, slik at brukerne kan utføre sine oppgaver på en effektiv måte.

En annen viktig faktor å vurdere når man skal prosjektere et datanettverk er sikkerhet. Dette inkluderer alt fra fysisk sikring av utstyr og kabling, til kryptering av data som sendes over nettverket. Det er viktig å sørge for at nettverket er beskyttet mot uautorisert tilgang og at data ikke kan leses av uvedkommende.

Alt i alt er prosjektering av et datanettverk en kompleks oppgave som krever en solid forståelse av både teknologi og sikkerhet. Ved å sørge for at nettverket er korrekt designet og dimensjonert, kan man sikre at det tilfredsstiller behovene til brukerne og gir en god ytelse og sikkerhet.

Fiber

Mange svakstrøms installasjoner har behov for fiber optikk - mellom bygg, etasjer (etasjefordelere) og kanskje også ut til endepunktene. Vi besitter kompetanse på å både prosjektere fiber og installere fiber som en frittstående installasjon eller en del av større leveranse.

Fordelerpunkter

Vi leverer komplett hovedfordeler, etasjefordeler - ferdig og klargjort for installasjon av fordelings utstyr som switcher, brannmurer mm. - vi kan levere støvtette skap, åpne skap, veggskap eller innbygget skap - alt tilpasset installasjonsens behov.Fant du det du lette etter?

Du kan alltids ta kontakt med oss igjennom kontakt skjema
Kontakt Oss

Tips

  • Strukturert nettverkskabling bør planlegges for fremtiden
  • NEK-700 sikrer deg en fremtids rettet installasjon - med høy kvalitet
  • Alle teknologier tilgjengelige